Drive Me Baby

És te hogy vezetsz? A csillagjegyed elárulja!

2021. január 12. - Drive Me Baby

Van, aki nehezen tűri, ha előtte tötymörögnek az úton, más türelmesen kivárja, míg valaki bénázik előtte. Van, aki utálja a belvárosi dugókat, más az autópályára nem szeret kimerészkedni. Sokan mindenhova autóval mennek, és a fél életüket a kocsiban töltik. Sokan szeretik a sebességet, míg mások inkább óvatosabban vezetnek. Az, hogy hogyan vezetsz, nemcsak a habitusodtól függ, hahem bizony attól is, hogy milyen csillagjegyben születtél.

KOS (márc. 21. - ápr. 20.): Szeretsz haladni és utálsz a dugóban ücsörögni vagy lassan araszolgatni. Ha már egyszer autóban ülsz, számodra lényeges a tempó. A te igazi tereped az autópálya. Nem feltétlenül vagy szabálykövető, így a sebességhatárok és előzési tilalmak sem akadályoznak túlságosan. Nagyon tudod élvezni a száguldást. Szenvedélyed az autózás, és azt is jól megnézed, hogy kinek adod át az irányítást.

BIKA (ápr. 21. - máj. 21.): Higgadt személyiséged jól bírja a városi autózás idegpróbáló helyzeteit is. Nyugodt derűvel nézed, ahogy mások előzgetnek, dudálnak, tolakodnak, míg te igyekszel decensen haladni a célod felé. Szeretsz vezetés közben kellemes zenét hallgatni (vezetéshez összeállított Spotify listát ITT találsz) vagy beszélgetni, esetleg enni is. Késni viszont nem szeretsz, ezért időben útnak indulsz és ha valami még így is közbe jön, az nagyon feszültté tesz.

IKREK (máj. 22. - jún. 21.): Számodra a vezetés csak egy a sok-sok feladat közül. Napi rutin. Ha kell, mész, nem csinálsz belőle gondot. Nem számít sem a táv, sem az időjárás. Nem kötődsz érzelmileg a vezetéshez: nem imádod, vagy utálod, egyszerűen csinálod, mert nélkülözhetetlennek tartod. Persze az autóban töltött időt is igyekszel jól kihasználni: közben telefonálsz, sminkelsz, átgondolod a heted.

RÁK (jún. 22. - júl. 22.): Nem te vagy az utak fenegyereke, mert számodra a biztonság a legfontosabb. A megfontoltabb haladás elkötelezettje vagy, aki ritkán téved ismeretlen utakra. Vannak bejáratott ösvényeid, azokon közlekedsz. Ha pedig nem érzed jól magad, inkább nem vezetsz. Sokszor a vezetés inkább kötelesség, mint élmény, sőt, akár autó nélkül is jól elvagy.

noi-vezeto-autoban.jpg

OROSZLÁN (júl. 23. - aug. 23.): Nagyon hektikus a viszonyod az autóvezetéshez: olykor kifejezetten élvezed, magával ragad, boldoggá tesz. Máskor meg alig várod, hogy becsukhasd magad mögött a kocsiajtót végre. A közlekedési helyzet dönti el a viszonyulásodat. Ha szép idő van, jó a kedved és a forgalom is ritmusos, akkor örömet ad a vezetés. De ha egy borús napon nem úgy jön ki a lépés, ahogy tervezted, könnyen frusztrálttá válhatsz.

SZŰZ (aug. 24. - szept. 22.): Szeretsz vezetni és átlátni a dolgokat. Megtervezni az útvonalat, kiszámítani az időt. Azt viszont már nem szereted, ha borulnak a dolgok, összezavar. Nehezen veszed tudomásul, hogy a vezetés rugalmasság- és türelemlecke is, nemcsak vezetéstechnikai. Apropó: a technikás helyzeteket kifejezetten szereted, mert próbára teheted az ügyességedet, helyzetfelismerő képességedet, ami legendás.

MÉRLEG (szept. 23. - okt. 23.): Korszakaid vannak: van a szenvedélyes autós korszak, amikor élvezed, hogy segíti a programjaid megvalósítását a motorizáció. De vannak böjtös időszakok is, amikor annyira eleged van a vezetés körüli sallangokból, hogy inkább tömegközlekedsz. Szeretsz vezetni, ha ebben senki nem akadályoz, csakhogy ez ritkán tud megvalósulni. Ha van lehetőséged, száguldozol, mert szereted a sebességet.

SKORPIÓ (okt. 24. - nov. 22.): Nehezen képzeled el az életedet autó nélkül, az autó a részed. Jól vezetsz, bár a reakcióidat inkább a belső folyamataid irányítják, mint a külső történések. Szeretsz hosszú utakra indulni, miközben van időd gondolkodni is. Az az igazi, ha egyedül ülhetsz az autóban. Ilyenkor az utazás messze több, mint vezetés: meditáció, lelki gyakorlat, énidő. A szabályokat rugalmasan kezeled.

NYILAS (nov. 23. - dec. 21.): Nagyon szeretsz ugyan úton lenni, de a lassúság gyakorta idegessé tesz. Nem érted és nem értesz vele egyet, hogy miért nem lehet haladni dinamikusan. Sokszor figyelmetlen is vagy, mert már előrébb jársz fejben, mint az úton. Él a fejedben egy kép az útról és nem szeretsz szembenézni a realitással. Szeretsz külföldön vezetni, ahol gyakran jobb a tempó, vagy ha nem, akkor is így éled meg.

BAK (dec. 22. - jan. 20.): Igyekszel hatékonyságra is, biztonságra is, gyorsaságra is törekedni. Ideális sofőr válhat belőled. Szereted a kihívásokat, mert gyakorlott vagy és tisztában vagy a képességeiddel. Kiváló a helyzetfelismerő képességed, de a kütyüket is szívesen használod. Nem vársz élményt a vezetéstől, számodra ez inkább egy megoldandó feladat, ami nem ró nagy terhet rád. Ügyesen lavírozol és választasz kerülő útvonalat, ha arra van szükség, de a szabályokat is követed.

VÍZÖNTŐ (jan. 21. - febr. 19.): Inkább fejben vezetsz, mint a realitásban, ezért érhetnek meglepetések bírságok, balesetek formájában. Van, hogy elindulsz valahova és közben másutt lyukadsz ki. Közben persze mindenfelé jár az eszed. A vezetés önmagában túl unalmas lenne, ezért elfoglalod magad közben ezzel-azzal. Nagyon jó jelen-lét gyakorlat lehet számodra a vezetés, ha képes vagy azzá tenni és gyakorolni általa a koncentrációt, fókuszálást.

HALAK (febr. 20. - márc. 20.): Számodra a szabályok a kereteket jelentik, amelyek lehoznak a földre. Főleg, ha érzelmileg megterhelő napod van: kövesd a táblákat és ne az érzéseidre hallgass, hanem a jelzésekre, szigorúan. Időbe telik, mire rámenősebb leszel és a nagyvárosi forgatagban is megállod a helyed. A telezöldnél balra kanyarodás különösen nehezen megy olykor, ehhez segítséget ITT találsz. Az empátiád gyakran akadályoz a dinamikus közlekedésben, így általában elkésel, ha autóval mész. Ha fárasztó időszakod van, inkább utasként ülj autóba.

Szerző: dr. Szalai Szilvia

Fotók: Freepik.com

7 rossz vezetési szokás, amivel tönkreteheted az autót

A bejegyzés trackback címe:

https://drivemebaby.blog.hu/api/trackback/id/tr9716386056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása