Drive Me Baby

Ők a világ legnagyobb sztárjai, de az autójuk olcsóbb, mint gondolnád

2021. március 18. - Drive Me Baby

A világsztárokról sokan hiszik, hogy kizárólag a legdrágább luxusautókkal furikáznak. Okkal, hiszen elég csak egy pillantást vetnünk Kylie Jenner, Cardi B, Schwarzenegger vagy Cristiano Ronaldo autógyűjteményére. Vannak azonban sztárok, akiknek autói sokkal szerényebbek, mint azt gondolnánk. Meglepően népszerű közöttük például a Volkswagen és a Toyota. Íme 10 sztár, akik milliós vagyonuk ellenére hétköznapi autót vezetnek.

1. Cameron Diaz — Toyota Prius

hollywood-sztarok-autoi-1.jpg

Cameron Diaz karrierjének csúcsán a legjobban fizetett színésznők egyike volt. A Tom Cruise-zal közösen forgatott filmjéért, a Kéjjel-nappalért 32 millió dollárt kaszált, amivel a második legjobban fizetett színésznő lett Hollywoodban 2010-ben. A hatalmas gázsi ellenére Cameron Diaz manapság egy üzemanyag-takarékos Toyota Priust vezet.

2. Justin Timberlake — Volkswagen Jetta

hollywood-sztarok-autoi-2.jpg

Justin Timberlake az egyik legnépszerűbb világsztár, rezüméje az egyik legváltozatosabb Hollywoodban: sikeres popénekes, dalszövegíró, zeneszerző, lemezproducer, színész és még az egyik legnagyobb fiúbandának, az 'N Sync-nek is a tagja volt. Justin közel 30 éves karrierje alatt hat Grammy-díj, négy Emmy-díj, többszörös MTV, Billboard és egyéb zenei díj tulajdonosa, de számtalanszor volt már jelölve Golden Globe- és Oscar-díjra is. Timberlake vagyonát 2020-ban 250 millió dollárra becsülték, egy évvel korábban mégis egy Volkswagen Jettában vitte kisfiát az óvodába. És hogy mikor ülhet a gyerek az anyósülésen, arról itt tudhatsz meg többet: Amire mindenki kíváncsi: ülhet-e gyerek az anyósülésen?

3. Tom Hanks — Scion xB

hollywood-sztarok-autoi-3.jpg

Tom Hanks, mint sok világsztár, fontosnak tartja a környezetvédelmet és a klímaváltozás elleni harcot, éppen ezért hagyományos helyett az elektromos autókat részesíti előnyben. Mielőtt még azt gondolnád, hogy Forrest Gump a legújabb Teslában csapatja, ki kell ábrándítanunk, ugyanis a színész beéri egy aranyos kis boxautóval, egy Scion xB-vel.

4. Jennifer Lawrence — Volkswagen Eos

hollywood-sztarok-autoi-4.jpg

Az éhezők viadala című filmekkel befutott fiatal sztár gyorsan a hollywoodi elitben találta magát. 2011 és 2016 között négyszer jelölték a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra, amit 2013-ban be is zsebelt magának. Lawrence 2015-ben és 2016-ban is a világ legjobban fizetett színésznője lett az amerikai Forbes magazin összeállításában. A két év alatt közel 100 millió dolláros vagyonra tett szert, az X-men filmek forgatására mégis egy szerény Volkswagen Eos-szal járt.

5. Jeff Bezos — Honda Accord

hollywood-sztarok-autoi-5.jpg

Az Amazon alapítójának ma szinte hétről hétre meg kell harcolnia Elon Muskkal a világ második leggazdagabb embere címért. Az 57 éves üzleti mágnás és befektető 181 milliárd dolláros vagyonával most éppen a második helyen áll a versenyben. 1999-ben Bezos karrierjének kezdetén, amikor vagyona éppen megütötte a 10 millió dollárt, sokan nem értették, hogy miért furikázik még mindig egy Honda Accorddal. Erre Jeff csak annyit válaszolt: "Ez egy tökéletesen jó autó, miért váltanék?" Azért kíváncsiak lennénk, hogy ma mit vezet a világ leggazdagabb embere.

6. Daniel Radcliffe — Fiat Grande Punto

hollywood-sztarok-autoi-6.jpg

Radcliffe 2007-ben, a 18. születésnapján végre valahára törvényesen is hozzáférhetett 23 millió fontos vagyonához, amit a Harry Potter-filmekkel halmozott fel. A fiatal sztár első nagy beruházása élete első autójának megvásárlása volt. Sokan egy villantós modellre számítottak, így valóban meglepő volt, amikor a környezettudatos Fiat Grande Puntóra esett Radcliffe választása. Ha te is új autót vennél, akkor ez az összeállításunk neked szól: 5+1 hiba, amit sokan elkövetnek egy új autó vásárlásakor

7. Britney Spears — Mini Cooper

britney spears mini cooper

Britney a karrierje csúcsán, még éppen a hírhedt hajlevágás előtt vásárolta a képen látható Mini Coopert. Az énekesnő egyébként kedvelheti a modellt, hiszen több Minivel is rendelkezik.

8. Cristian Bale — Toyota Tacoma

hollywood-sztarok-autoi-8.jpg

Christopher Nolan Sötét lovag-trilógiájában Batmannek mindenből a legújabb és legmodernebb technológia áll rendelkezésére, így a Batmobilja is minden hájjal megkent szuperautó. A Denevérember megformálója magánéletben azonban sokkal szerényebb autót, egy Toyota Tacomát (itthon Hilux) vezet lassan húsz éve.

9. Lilly Allen — Ford Focus

lily allen ford focus

A brit énekesnő sem az a magamutogató fajta, 2015-ben vásárolta a képen látható Ford Focus-t, aminek egyedül csak a színe feltűnő. Az azóta kétgyerekes anyuka mára már vélhetően lecserélte a háromajtós Focus-t egy nagyobb modellre, valószínűleg egy nagycsaládos autóra.

10. Leonardo DiCaprio — Toyota Prius

hollywood-sztarok-autoi-10.jpg

Leonardo DiCaprio neve mára összefonódott a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel, így nem meglepő, hogy autóját is ennek jegyében választotta. A Titanic sztárja, sok ökobarát hollywoodi kollégájához hasonlóan egy Toyota Priust vezet. Ha téged is érdekel, hogyan védheted autózás közben a környzetet, akkor olvasd el ezt a cikket: 7 trükk, amivel csökkentheted az autód karbonlábnyomát

Fotók: Instagram, Wikimedia

A bejegyzés trackback címe:

https://drivemebaby.blog.hu/api/trackback/id/tr6616468224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laciii 2021.03.19. 10:05:38

Van akinek az autó használati eszköz és nem kell bizonygatnia, hogy gazdag, mert mindenki tudja hogy gazdag. Közlekedni a honda is tökéletes, hosszabb útra meg tud magángéppel vagy helikopterrel is menni.
Régen amikor még a mobiltelefonok csak elkezdtek terjedni a fontos üzletemberek mobillal próbáltak menőzni, hogy ők milyen fontosak. Bill Gatesnek viszont sokáig nem volt mobilja, megkérdezték miért nincs, hiszen simán megengedhetné magának. Ő az mondta neki titkársága van.

Tomchy 2021.03.19. 10:31:29

Lilly Allen: a "Ford Focus-t, aminek egyedül csak a színe feltűnő", az az - nyilván csak nekünk, neki nem -
akkori Focus csúcsa volt, 305 Le teljesítménnyel
www.autonavigator.hu/cikkek/2015-utan-jon-csak-a-focus-rs/

Louis83 2021.03.19. 10:45:12

@Laciii: Pontosan. Vannak akik gazdagnak akarnak látszani, de a "gazdagságuk" mögött csak hitelek vannak. Lásd, hitelre vett csúcsmobil, 8K tv stb...

Gösser söralátét 2021.03.19. 11:17:50

Arról is van info, hogy milyen sűrűn cserélik?
garantáltan nem a magyar módi szerint 20 év és 700 ezer km felett kezd csak bejáródni...

Aztán otthon a garázsban még mik ácsorognak?

bontottcsirke 2021.03.19. 11:20:17

és van aki ezt el is hiszi

citrix 2021.03.19. 11:32:44

Lehetne egy blog olyan címmel mint pl.: strómanok de az autójuk olcsóbb mint gondolnád...; Focisták de az autójuk olcsóbb mint gondolnád... Rövid lenne a lista :-)

nemecsekerno_007 2021.03.19. 11:42:34

Na és mennyit repülnek magánrepülővel?

Buncog 2021.03.19. 11:52:20

Britney Spears meg jobbkormányos Minivel adja elő Amerikában.

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.03.19. 12:44:03

Azta! Mit összenem szenvednek az irigy prolik! :D
MÉÉÉÉG!

Hungarian Geographic · https://www.facebook.com/hungarian.geographic 2021.03.19. 12:46:10

Azta! Mit összenem szenvednek az irigy prolik! :D
MÉÉÉÉG!

fastcar 2021.03.19. 13:53:09

@Laciii: És a Honda Accord mellett tucatnyi szuper- és hipersportkocsija van (pl Lamborghini Veneno Roadster, Bugatti Veyron Mansory, Ferrari Sergio, stb), mert az ért mégse mindig jó az Accord. Persze az irodába bemenni tökéletesen megteszi.
Ismertem Magyarországon olyan embert a 90-es évek első felében, akinek 2 Rolls-Royce-a, Ferrari Testarossája és Lamborghini Countach-a volt, de hétköznap többnyire egy Citroen XM Breakkel vagy egy már akkor sem új Mitsubishi Pajeroval járt. Építési vállalkozóként a helyszínekre kijárni az utóbbi két autó volt az optimális az előbbi 4 ellenében.

kukasmacska 2021.03.19. 14:24:52

@Laciii: Pontosan, egy közismerten kőgazdag embernek az égvilágon semmi szüksége törlőkendő méretű márkajelzésre a ruháján (kevéssé vagyonos suttyók) vagy félkilós aranyláncra a nyakában (nagyobb vagyonos suttyók) vagy 350 LE-s autómotorok bőgetésére nyilvános helyen.
És ül Louis83 kolléga véleménye is, rengeteg nagy arcnak nincs semmije, csak földig érő hitelei, jelentéktelen celebeknek meg szponzorcucca, amiről a derék pletykaolvasó azt hiszi, hogy tényleg az övé.

nincs1agy 2021.03.19. 17:00:08

Hanksnek egy kispolskija is van, ha jól tudom..:D

nincs1agy 2021.03.19. 17:00:48

@Buncog: Nálunk is használhatsz jobb kormányost. Nem tiltja semmi..

nincs1agy 2021.03.19. 17:03:17

@fastcar: Nekem is van egy csomó drága késem, a zsebemben mégis mindig egy hatezer forintos kis opinel van..:)

artifex · http://www.amywinehouse.co.uk/ 2021.03.19. 19:42:02

Timberlakehez: www.gq-magazine.co.uk/lifestyle/article/justin-timberlake-car-collection

Hirtelen ezt találtam, meglepődnék ha a többieknél nem hasonló lenne a helyzet. Ez nem baj, van pénzük, tegyék, de azért piedesztálra ne állítsuk őket, hogy a sok pénz ellenére milyen hétköznapiak maradtak. :-)

Rideg Sándor 2021.03.19. 20:10:37

A magán JET és a jacht mellett egy priusszal adni az ÖKO-harcost nettó képmutatás...

csakeztengedte 2021.03.19. 20:11:42

"Régen amikor még a mobiltelefonok csak elkezdtek terjedni a fontos üzletemberek mobillal próbáltak menőzni, hogy ők milyen fontosak. Bill Gatesnek viszont sokáig nem volt mobilja, megkérdezték miért nincs, hiszen simán megengedhetné magának. Ő az mondta neki titkársága van."

Jó, hát gazdag emberként is lehet néha hülye...

erol 2021.03.19. 20:21:59

Vannak emberek akiknek teljesen felfoghatatlan, hogy nem mindenkinek központi kérdés az autó, akkor se ha sok pénzük van. Persze biztos egy opera rajongónak is furcsa, ha valakit nem érdekel az opera.

2021.03.19. 20:42:09

@kukasmacska: közismerten kőgazdag emberek aligha 350 lóerőt bőgetnek. Hanem 800-tól fölfelé valamit.

nincs1agy 2021.03.19. 21:17:28

Bardennek még jogsija sincs..

kukasmacska 2021.03.19. 21:29:41

@trev: Hogyne, ha kimennek egy tesztpályára és kipróbálnak egy-egy profi versenygépet.

Persze lehet, hogy vesznek maguknak egy-egy szuperjárgányt, de azok nem közlekedési eszközök, hanem kvázi befektetések vagy műtárgyak.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2021.03.20. 12:05:01

Van olyan ember, aki leszarja az autóját, csak menjen. Nekem sincs túl sok szempontom, de a megbízhatóság köztük van. Azt szeretem, ha nem veszem észre, hogy van kocsim. Ezt pedig akkor nem veszem észre, ha megy, és nem kell szervizbe vinni. Ezért vannak Toyotáim. Azokkal is voltak kisebb problémák, de azért nem sokszor láttam a szervizt.

Szerintem ez csak sima marketinganyag. Vélhetően van nekik még egy csomó mellette. Nem tudom minek, de vélhetően. Ezzel nincsen baj, a baj azzal van, hogy hülyítik az embereket. Azt sugározzák vele, hogy a pénz nem is fontos, pedig nekik valószínűleg az.

Sir Gombóc 2021.03.20. 13:51:35

@Buncog: jobbkormányos, amennyiben iniM a márkajelzése... (tükrözött a kép).

degeco 2021.03.20. 15:35:16

Degeco: Honda Ridgeline
A barátnőmnek meg Saab 95 kombija van.
A föld meg gömbölyű , nincs itt semmi látnivaló - tessék tovább menni.

nyelv-ész 2021.03.20. 17:50:53

Sok gazdag befektetésnek veszi a drága autót, nem a Rodeo Drive-on nyikkantgatni a gumit.
A kőgazdagok közül Jay Leno az egyik legnagyobb autóbuzi, de ő legalább néha ki is viszi az utcára az autóritkaságokat. Vele ellentétben egy csomóan úgy vesznek autót aukción, hogy a dealer megveszi, tárolja, karbantartja, majd amikor az értéke felmegy, eladja. A tulaj élőben nem is látja.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.22. 10:11:54

na pont az autó az amire én se költenék akkor se ha számolatlanul tehetném.

Zionnépe 2021.03.22. 11:56:18

Szerintem meg azért van "hétköznapi" autójuk is, hogy kicsit el tudjanak vegyülni néha és ne azonnal szúrják ki őket már a luxusautóik alapján is.
süti beállítások módosítása