Drive Me Baby

10 új női autómodell, amelyek 2021 nagy slágerei lehetnek

2021. január 26. - Drive Me Baby

Női autók válogatásunkba tíz olyan 2021-es modellt gyűjtöttünk össze, amelyeket biztosan itthon is megvásárolhatunk már idén. Természetesen 2020 az autógyártók számára is nagyon különös év volt. Az iparág azonban nem állt le, sorra érkeztek az újdonságok a kereskedésekbe, a lágy-hibrid és plug-in hibrid kifejezés pedig örökre belénk égett. Elektromos csodák, városi kisautók, népszerű SUV-ok – mutatjuk a TOP 10-es válogatásunkat.

1. Fiat New 500, a női autók 2021 legcsajosabb kiskocsija

Senki nem gondolta, hogy a női vezetők körében méltán népszerű Fiat 500 egyszer úgy tud megújulni, hogy semmi hiányérzetünk nem marad az előző generációs modellhez képest. (A tavalyi úkdonság, a Fiat 500 Dolcevita kabrió tesztünket ITT találod.) A Fiat azonban megoldotta! Úgy összerakták az új Fiat 500-at, hogy győzzük kapkodni a fejünket a sok innovatív megoldáson. Kérdés sem fért hozzá, a női autók 2021-es válogatásában a helye.

fiat-500_rose.jpg

A gyártó teljesen elektromossá alakította a kis kedvenc olasz autót, a kiskocsi minden porcikáját a villanyhajtáshoz tervezte át. Akár rosegold színben és kabrió kivitelben is hazavihetjük, eco bőr ülésekkel és borítással a műszerfalon. Létezik ennél nőiesebb kisautó? A La Prima Plus 3+1 ajtós kivitel pedig külön pontot érdemel. Még az sem zavar minket, hogy a csomagtartó mindössze 185 literes.

2. Honda e, a futurisztikus elektromos kisautó

Az iparág és az autós újságírók is nagyon kíváncsian várták a Honda e bemutatóját a 2019-es frankfurti autószalonon. A cuki elektromos kisautó le is vett mindenkit a lábáról különleges formájával és technikai megoldásaival.

honda-e-noi-auto.jpg

Ennél egyedibb kiskocsit nehezen találni jelenleg a piacon: rejtett kilincsek, visszapillantó tükrök helyett oldalsó kameratükör rendszer, dizájnos körlámpák. A duplakijelzős digitális műszerfal pedig egész egyszerűen úgy néz ki, mintha egy űrhajóba szálltunk volna be. A minimalista, ugyanakkor nagyon tágas belső tér szintén rabul ejti a szíveket. Garantáltan felhívja magára a figyelmet. Mi sem tapasztaltunk mást, mikor nemrég egy hétre birtokba vettük a japán kis csodabogarat, a Honda első teljesen elektromos modelljét. Tesztünket ITT érhetitek el.

3. Kia Rio, a női autók 2021 dögös városi modellje

Alapos frissítésen esett át a Kia Rio a közelmúltban. A negyedik generációs változat kívül-belül megújult, ami nagyon jót tett a modellnek. Stílusos és sportos formatervével, áramvonalas formájával feltűnő, magabiztos megjelenést sugároz. Új lökhárítókat is kapott, ami kifejezetten jól áll ennek a kocsinak. Pirosban, sárgában és feketében is tökéletes választás a Rio női autónak. A dinamikus vezetési élmény pedig garantált.

kia-rio-gt-line.jpg

Belül korszerű 7"-os érintőképernyős megoldás vár ránk.  Az UVO Connect telematikai rendszernek köszönhetően az aktuális közlekedési információkat, időjárásjelentést, üzemanyagárakat, sőt a parkolási lehetőségeket is könnyen elérhetjük, ami valljuk be, nagyon hasznos. Lágy-hibrid és hagyományos benzin hajtással is hazavihetjük. A Kia Riot GT-line felszereltséggel mi is kipróbáltuk nemrég, tapasztalatainkról ide kattintva olvashatsz.

4. Toyota Yaris, a full-hibrid japán női autó

A 21. századi női vezetők jelentős hányada stílusos, praktikus, városban dinamikus, könnyen parkolható, hosszú útra mégis kényelmes kisautót keres a mindennapokra. A Toyota régóta tudja erre a választ és piacra dobta az Európában legnépszerűbb modelljének újabb változatát, a negyedik generációs Yarist. Egyértelműen a női autók 2021-es válogatásában a helye.

uj-yaris-hibrid.jpg

Természetesen a trendekkel összhangban nem csak sima benzines, hanem hibrid hajtással is elérhetőek az új modellek. A negyedik generációs Yaris elsők között kapta meg a Toyota új, globális architektúrájának (TNGA) GA-B platformját, amelyet kisméretű Toyota járművek generációi, illetve azok leszármazottai fognak használni. Ez biztosítja a fokozott menetdinamika, a jobb rugózási komfort, a tökéletesített vezethetőség, a hatékonyabb biztonság és a magával ragadó dizájn alapjait.

5. Suzuki Swift Sport, városi autó sportos dizájnnal

Bájosan vagány a Suzuki Swift sport változata, amiben az újdonság szintén a lágy-hibrid hajtás. Tökéletes választás lehet azoknak, akik rajonganak a sportautókért, ám a hétköznapokra inkább valami szolidabb városi autót keresnek. Igazi vonzereje abban rejlik, hogy anno úgy kapott sportos dizájnelemeket, hogy a megszokott kompakt, zömök külső mégsem tűnt el teljesen. Ugyanez igaz a vezetési élményre is: a félénkebb vezetők ugyanúgy megtalálják benne, amit keresnek, ahogy a sportos vezetési élményt kedvelők.

suzuki-swift_sport_1.jpg

Belül sportkormányt, kagylóüléseket és egy, az autó stílusához tökéletesen passzoló műszerfalat találunk. Egyetlen felszereltségi szinttel érhető el, de abban minden benne van, amire egy ekkora autónál szükség lehet. Anyukáknak plusz pont, hogy a 265 literes csomagtér meglepően jól pakolható. Színválasztékának köszönhetően pedig tényleg egyértelmű, hogy semmiképpen nem maradhatott ki a női autók válogatásunkból. Szemből szinte mosolyog ránk.

6. Volkswagen Golf, a céges autók királynője

Szinte hihetetlen, de a tavaly bemutatott Volkswagen Golf már a nyolcadik generációs változata a modellnek. Hogy mennyit változott az évek során, arról korábban mi is írtunk. A Golf egy nagyon sok oldalú autó, nem véletlenül választják szívesen céges autónak a Skodák mellett.

vw_golf-8.jpg

Bár a hajtás tekintetében a VW lépést tart a trendekkel, így a hibrid modelleket is megtaláljuk a kínálatban, de nem tűntek el teljesen a hagyományos hajtású változatok sem. A nyolcadik generáció 1.0, 1.4, 1.5, 2.0 literes motorral is elérhető 110 és 320 lóerő közötti teljesítménnyel, akár mild-hibrid és plug-in hibrid változatban. A palettán 115-200 lóerős teljesítménytartományban 2.0 literes dízelekkel is készül a VW. A sportvonal szerelmesei sem maradnak Golf nélkül, a Life, Style, R-Line és GTE felszereltség mellett a GTI és az R modell is érkezik. Igazi unisex autó egyébként, így elképzelhető hogy életünk párja is kölcsön kéri!

7. Ford Kuga, a lendületes modern SUV

Tágas, magasan ülős szabadidő autó a harmadik generációs Ford Kuga. Hatalmas csomagtartója alapjáraton 475 literes, az ülések eltolásával ez 645 literre növelhető. Babakocsi, nagybevásárlás, bőröndök, mindennek találunk helyet. Rengeteg vezetéstámogató asszisztens segíti a sofőrt, így igazán játék vele közlekedni.

kuga_st-line_x_plug-in_hybrid_001.jpg

Plug-in hibrid (azaz konnektorról tölthető) és lágy-hibrid hajtású benzin és dízelmotorral is hazavihetjük. Strapabíró, tartós autónak tűnik a Kuga, egyértelműen olyan vásárlóknak szánják, akik sokat vannak úton és bizony falják a kilométereket. Az országúti, autópályás használatot egyenesen kiköveteli magának.

8. Renault Captur, mini csinos női városi terepjáró extrákkal

Tavaly érkezett meg a kereskedésekbe a Renault legkisebb szabadidő autójának újragondolt változata, a második generációs Captur. Véleményünk szerint idén kiemelten népszerű lehet, különösen a női vásárlók körében. Köszönhető mindez többek között a dögösebb külsőnek, a 80 féle variációban összepárosítható szín és megjelenés kombinációnak és a tágasabb beltérnek.

piros-renault-captur_1.jpg

A csinos mini SUV 2019 végén kicsit komolyabb formát kapott elődjéhez képest és új karosszéria színeket is bevetett a gyártó a siker érdekében. Ilyen különlegesség például a Porcelán kék vagy az Atacama narancs. A hangsúlyosabb SUV vonások határozottan jól állnak az autónak, ami már hibrid hajtással is elérhető. Természetesen mi is kipróbáltuk, összefoglalónkat ide kattintva találjátok.

9. Citroën C4, a női autók palettájának karakteres SUV-ja

A Citroën C4 igazán üde színfoltja a piac SUV kínálatának. Látszik, hogy a gyártó igyekezett egy olyan modellt összerakni, ami kitűnik a szabadidő autók közül. Ez annyira össze is jött, hogy a Citroën C4 valóban egy összetéveszthetetlen karakterű autó lett. Éppen ezzel lopta be magát a mi szívünkbe is. Nem véletlen, hogy a 2021-es Év Autója díjért is versenyben van az új C4.

citroen-c4

Sportos sziluett, nagy kerekek, letisztult, áramvonalas forma, kompakt 5 ajtós kivitel. Beltéren HUD kijelző, keret nélküli érintőképernyő, valódi funkciót betöltő tárolók – egyik kedvencünk az első utasülés előtt a műszerfalba épített kihúzható tablettartó. Tisztán elektromos, benzin és dízel hajtással is elérhető.  Természetesen vezetéstámogató asszisztensek tömkelege segíti a sofőrt. Teljesen elektromos változatban, ë-C4 néven is megtalálhatjuk a kereskedésekben.

10. Mercedes Benz GLA, a női autók válogatás klasszikus crossovere

Modern városi, tipikus női autó a Mercedes legkisebb kompakt SUV-ja. A GLA második generációs modellje ugyan magasabb és rövidebb elődjéhez képest, mégis inkább belül változott, előnyére. Tágas a hátsósor, a csomagtér variálható és bővíthető, nem mellesleg pedig láblendítéssel is nyitható. Csak az utastér megvilágításához 64 színből és effektből választhatunk.

Mercedes_GLA

A kettős digitális kijelző nyújtotta lehetőségeket is abszolút kimaxolta a német gyártó. Teljesen személyre szabható, hogy mi és milyen formában jelenjen meg. A tökéletes zenei élményről 12 hangszóró gondoskodik. Ahogy azt a Mercedesnél megszokhattuk, aktív biztonsági rendszere pedig minden lehetséges veszélyhelyzetre figyelmeztet. A gyártó sem titkolja, hogy a női szíveket célozza, így mi sem hagyhattuk ki a női autók 2021-es válogatásunkból.

Ha érdekel, hogy milyen autót vezet Tolvai Reni, Peller Mariann, és a többi hazai női sztár, akkor látogass el Az én autóm rovatunkba!

A bejegyzés trackback címe:

https://drivemebaby.blog.hu/api/trackback/id/tr5116404178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása