Drive Me Baby

A női autóvásárlók pontosan tudják, hogy mi kell nekik

2021. február 25. - Drive Me Baby

Tóth Martina 2017-ben kezdett dolgozni a Porsche Centrumban, mint értékesítő. Nem volt számára ismeretlen ez a világ, 2013 óta autós berkekben dolgozik, járt a Mercedes-Benznél és a BMW-nél. Nála jobban kevesebben tudják, mire vágynak ma a női autóvásárlók. Erről kérdeztük őt.

Milyen szempontokat tartanak fontosnak a nők autóvásárláskor?

Fontos számukra a megbízhatóság és a biztonság. Sokuknak már az SUV adottságai ezeket magukban foglalják. (Arról, hogy miért ideális választás a nők számára a SUV, itt olvashatsz.) A női autóvásárlók számára lényeges a praktikum is, vagyis, hogy nagy legyen a csomagtartó és a gyerekeknek hátul tágas legyen az utastér. Az esztétika természetesen ugyanúgy perdöntő.

toth-martina-porsche-scaled.jpg

(Tóth Martina, a Porsche Centrum értékesítője)

Többnyire párjuk kíséri el őket vagy egyedül döntenek?

Sok esetben érkeznek a hölgyek férfi kísérővel, akár párjukkal, testvérükkel, barátjukkal. Véleményem szerint ez teljesen érthető. A technikai, illetve műszaki kérdésekben sokszor szakértő tanácsára kell hagyatkoznunk, és talán a férfiak ezekben a kérdésekben a női autóvásárlók segítségére lehetnek.

Mit tapasztalsz, mennyire tudatosak ma a női autóvásárlók?

Minden hölgynek határozott elképzelése van arról, mit vár el az autójától. Ez embertípustól függ, de az opciók prezentálása után mindig sikerül megtalálniuk a legmegfelelőbb irányt.

Női értékesítőként hogyan érzed magát ezen a többnyire férfiak uralta pályán?

Valóban ritka a női értékesítő, és talán egy férfi szkeptikusabban kezd konfigurálni, ez igaz. Igyekszem minden nap bizonyítani. Nagyon sokat tanultam az évek során, folyamatosan képzem magam, igyekszem az újdonságokkal kapcsolatban tájékozódni és a konkurens márkák modelljeit is megismerni, hogy az ügyféligényekről pontosabb képet alkothassak. A férfi kollégáimmal nagyon jó viszonyt ápolunk. Segítjük egymást, nem érzékelek nőként negatív megkülönböztetést, sem munkatársaim, sem ügyfeleim körében.

Melyik Porsche modell a legnépszerűbb most a nők körében?

Női vásárlóim főként a Macan és Cayenne modellek után érdeklődnek.

És te melyik modellért rajongsz?

A Taycan Turbo, illetve a Cayenne GTS Coupé a két kedvencem. Két egészen más igényre tervezett modell. A V8-as, benzines, sportkipufogó rendszerrel szerelt Cayenne egy SUV, amely a mai napig tekintélyt parancsol. A Taycan pedig az állandó nyomatékkal, futurisztikus formatervezéssel és stabilitásával, tisztán elektromos hajtásával nehezen hasonlítható más modellhez.

Ha kíváncsi vagy, hogy mely modelleket várjuk nagyon idén, akkor nézd meg ezt az összeállításunkat:

Női autók 2021: tíz modell, amelyek az év nagy slágerei lehetnek

A bejegyzés trackback címe:

https://drivemebaby.blog.hu/api/trackback/id/tr1216438802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

padlogaz 2021.02.26. 10:36:05

"Női vásárlóim főként a (Porsche) Macan és Cayenne modellek után érdeklődnek." -- biztos, hogy ez a hölgy tudja legjobban, hogy mi jellemző egy átlag női vásárlóra? :-))

kewcheg 2021.02.26. 11:04:45

Kopaszra beretvált p.na feszít a SUV-ban....

Opi87 2021.02.26. 11:52:40

Mmint a kitartottak, vagy a maguknak pénzt keresők?

Opi87 2021.02.26. 12:13:22

@shitgun: Szerintem sok "vállalkozó" nő vesz ilyen autót. Egy jó "vállalkozó" hölgy simán megkeres 2 milliót per hó vagy többet (főleg ha dolgoznak is neki lányok). Adómentesen. És azzal legalább nincs baj, tényleg magának veszi :)

Ehetetlen Odó 2021.02.26. 13:00:16

Jézusmáriaszentjózsef.

Visceroid 2021.02.26. 14:38:41

Ezt a rengeteg irigy embert! Hát-hát, mégis mi közötök van nektek ahhoz, hogy másnak mennyi pénze és honnan van? Kapitalizmus van, mindenki úgy és onnan szerez pénzt, ahonnan tud. Természetesen törvényesen. Ha nem lenne törvényes, akkor megbüntetnék őket és nem tudnának ilyen kocsikat venni. És igen, vannak szép kopasz "üzletemberek", akiknek a "párja" sem rohangálhat bármivel. Mi bajotok a kopaszokkal? Pl Molnár Ricsivel? Teljességgel korrekt a cikk, Magyarországon nagy a jólét és ilyenkor van igény az SUV kategóriájú kocsikra is. Egyébként pedig:

www.youtube.com/watch?v=gfpXULqYV7w

Medgar 2021.02.26. 16:47:39

@Opi87: Nem a pénzről van szó, hanem az ízlésről..

szobatars 2021.02.26. 17:13:24

OK. Azt már tudjuk, milyen autót keresnek azok a nők, akik a Porsche Centrumba mennek be kocsit venni. De milyet keresnek azok, akik Suzukit, Opelt vagy Toyotát szeretnének???

haggyadaszt 2021.02.26. 17:38:23

@Opi87: 2 millió per hó még édeskevés egy Porsche vásárlásához. Inkább 5-10 millió per hó lesz az.

kewcheg 2021.02.26. 19:11:30

Nőknek konnyú, ha jo a cicko, fenék csinos a pofi, akkor hamar rárepul egy kopasz, vagy egy nerlovag.Ahol lakom, a csinos nök mind uj SUV- val mennek iskola, ovoda, a szépséguk, fiatalságuk, meg a szűletó gyerekek vannak megfizetve a Porschével, ez egy deal....

Andy73 2021.02.26. 20:40:33

@kewcheg: kire irigykedsz? A nőkre, vagy a gazdag hapsikra? Azért a legtöbb nő nem új Porscheval vagy SUV-val jár. A magyar autók átlagéletkora 15 év, tehát sokan vannak akik a 20 éves kocsi helyett egy 10 évesre vágynak, bármilyenre, csak jó állapotban.
süti beállítások módosítása